Moottoripurjelento

Moottoripurjelento on lentämistä Turusta käsin pitkäsiipisillä moottorikoneilla. Kaksipaikkaisia on kaksi samanlaista, jolloin tuttu kone jolla opit lentämään, on käytettävissä myös tuttujesi lennätykseen ja matkailuun. Lisäksi on yksi yksipaikkainen, peruskorjauksessa oleva RF 4D.

Koulutuksessa käytettävä Fournier RF 5 on tyyppihyväksytty lentokone, jolla on hyvät ohjausominaisuudet.

Lentokelpoisuuden hallintaa, eli huoltoja ja siihen liittyvää tekevät nimetyt koneenhoitajat. Kerholla on kokemusta myös vauriokorjauksesta, raskashuollosta, koneiden lentokuntoon saattamisesta ja harrasterakentamisesta modifiointeineen.

Lentotoiminnassa kerhon opettajat toimivat talkooperiaatteella. Opettajista osa on myös lentokokeita vastaanottavia Trafin valtuuttamia tarkastuslentäjiä ja osa lentää myös muissa lentolajeissa, purjelentoa ja moottorilentoa.

Kerhon "Tuulia Team" lentää lentonäytösesityksiä kahden koneen osastotaitolentona. Tuulia Team voitti vuoden näytöslennon palkinnon 2011.

Tuulioilla matkaillaan myös naapurimaihin, vuonna 2010 käytiin Öölannissa ja vuonna 2011 tehtiin Barents Sea Flight Kirkkoniemeen ja takaisin. Lento uusiin maisemiin omin käsin ohjaten on elämys. Koulutuksessa opetetaan hyvät alkeet lentojen valmisteluun ja harjoitellaan lentosuunnistus mm Poriin ja Tampere-Pirkkalaan. Opit myös käsittelemään lentokonetta pienillä lentopaikoilla. Turvalliset lentomenetelmät kuuluvat koulutusohjelmaan.Tervetuloa mukaan sosiaaliseen toimintaamme!