Moottorilento antaa vapauden!

Moottorikoneilla sinulla on mahdollisuus päästä lentämään samoilta kentiltä kuin isot matkustajakoneet. Toisaalta voit hakeutua luonnon rauhaan ja lentää vaikka Lapin erämaille.

Koulutus yksityislentäjän lupakirjaan (PPL) on myös ammattilentäjien koulutuksen perusta. Laji on täysin kansainvälinen, lähes kaikki lajin säädökset tulevat EU:n alaiselta yhteiseurooppalaiselta ilmailuviranomaiselta (EASA).

Laji on tarkkaan säännelty ja erittäin turvallisuushakuinen. Harrastuksena kuitenkin monipuolinen: Useimmiten lennetään hyvässä säässä, mutta yölentäminen ja jopa mittarilentäminen kuuluvat kehittyneeseen lajiharrastukseen. Suurin osa harrastamisesta on tavallista paikallista lentämistä ja pienimuotoista matkailua.

Moottorilentokoneilla lennetään myös viranomaisia palvelevia etsintä- ja metsäpalonvalvontalentoja sekä avustetaan muita ilmailun lajeja purjelentokoneiden hinausten muodossa.

Lajin urheilumuotoina ovat urheilutaitolento, tarkkuuslento (suunnistus- ja laskeutumiskilpailu). Nämä lajit ovat kansainvälisiä.

Haluatko viettää viikonlopun Saksassa ja seuraavan Lapissa? Moottorilento antaa sinulle tähän mahdollisuuden.